Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer

Π.Μ.Σ. "Ορθόδοξη Θεολογία"

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εγγραφή στην η-Τάξη του Π.Μ.Σ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Ανακοινώσεις και ειδήσεις σχετικά με τα μαθήματα αναρτώνται αποκλειστικά στην η-τάξη εκάστου μαθήματος. Η εγγραφή όλων των φοιτητών/τριών στα μαθήματα της η-Τάξης του Ε.Κ.Π.Α. είναι απολύτως απαραίτητη. Όσοι/ες δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην εγγραφή τους, παρακαλούνται να το πράξουν ΑΜΕΣΑ. Οι ανακοινώσεις και η ενημέρωση του περιεχομένου των μαθημάτων που φιλοξενούνται στην η-τάξη του Ε.Κ.Π.Α. γίνονται με ευθύνη του οικείου διδακτικού προσωπικού.

Είσοδος στο Πανεπιστημιακό E-mail (WEBMAIL) του ΕΚΠΑ

Παρακαλούμε να επισκέπτεστε και να ελέγχετε το πανεπιστημιακό σας e-mail σε καθημερινή βάση. Η είσοδος σε αυτό γίνεται με τα ίδια στοιχεία σύνδεσης, τα οποία χρησιμοποιείτε για τη σύνδεσή σας στην η-τάξη του ΕΚΠΑ. Δίδουμε έμφαση στην ενότητα "Εισερχόμενα", καθώς και στην ενότητα "Ανακοινώσεις / Announcements" του κεντρικού συστήματος ανακοινώσεων. Έχω ξεχάσει το password τι μπορώ να κάνω; Απάντηση:  Εαν έχετε ήδη καταχωρίσει τον αριθμό του κινητού σας στις υπηρεσίες του ΚΛΕΙΔΙ, στείλτε με SMS ΑΚ στο 6981 3456 81 και θα σας αποσταλεί ο νέος σας κωδικός μέσω SMS.

 

Κεντρική Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΚΠΑ

Εργαλείο ανεκτίμητο! Η σύγχρονη Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΚΠΑ αποτελεί κέντρο διαχείρισης της γνώσης, που όχι μόνο παρέχει πρόσβαση σε συλλογές βιβλίων και περιοδικών, αλλά συλλέγει, διαχειρίζεται και διαδίδει τη γνώση. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχει επίσης ενεργά στην Οριζόντια Δράση των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HealLink), η οποία αποτελείται από όλα τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας και στοχεύει στην αποτελεσματικότερη ηλεκτρονική πρόσβαση στις πληροφοριακές πηγές των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

Βιβλιοθήκη Θεολογικής Σχολής

 Η Συλλογή της Βιβλιοθήκης καλύπτει τους παρακάτω τομείς:  Παλαιά και Καινή Διαθήκη, Εκκλησιαστική Ιστορία, Παγκόσμια Ιστορία, Βυζαντινή Ιστορία, Ιστορία Σλαβικών Εκκλησιών, Χριστιανική Αρχαιολογία, Χριστιανική Ζωγραφική, Χριστιανική Αρχιτεκτονική, Αγιολογία, Υμνολογία, Παλαιογραφία, Βυζαντινή Μουσική, Ποιμαντική, Λειτουργική, Κανονικό Δίκαιο, Φιλοσοφία, Κοινωνιολογία, Ψυχολογία, Ιεραποστολική, Παιδαγωγική, Ηθική, καθώς επίσης και ένα ευρύ φάσμα άλλων επιστημονικών κλάδων των γνωστικών πεδίων της Θεολογίας και της Θρησκειολογίας.

Ιδρυματικό Αποθετήριο "Πέργαμος"

Η «Πέργαμος» αποτελεί  την Ενιαία Πλατφόρμα Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης για το ΕΚΠΑ. Το Ιδρυματικό Αποθετήριο «Πέργαμος» ενσωματώνει τόσο την κατάθεση Πτυχιακών και Διπλωματικών Εργασιών & Διδακτορικών Διατριβών (εργασίες που ανήκουν στην Ψηφιακή Συλλογή «Γκρίζας Βιβλιογραφίας») όσο και τις ψηφιακές συλλογές του παλαιού ΣΨΒ. Επιπλέον, σταδιακά, μέσω της  νέας πλατφόρμας, θα δίνεται πρόσβαση σε πρόσθετες συλλογές, καθώς και σε νέες  υπηρεσίες και λειτουργίες.

eContent - Βιβλιοθήκες, Συλλογές και υπηρεσίες από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ψηφιακού Περιεχομένου

Μια μεγάλη ποικιλία ψηφιακών συλλογών, καταλόγων βιβλιοθηκών, διατριβών και επιστημονικών εκδόσεων, ευρετηρίων & εφαρμογών διατίθεται στις υποδομές του ΕΚΤ. Ανακαλύψτε πρωτογενείς & βιβλιογραφικές πηγές για χρήση στην έρευνα, την εκπαίδευση & τη δια βίου μάθηση.

Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών ΕΚΠΑ

Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μια ανεξάρτητη και αυτοτελής ακαδημαϊκή μονάδα, η οποία παρέχει ανωτέρου επιπέδου διδασκαλία ξένων γλωσσών. Σήμερα στο Διδασκαλείο διδάσκονται 24 γλώσσες όλων των επιπέδων: Αγγλική, Αλβανική, Αραβική, Βουλγαρική, Γαλλική, Γερμανική, Δανική, Ιαπωνική, Ινδική (Hindi - Σανσκριτική), Ισπανική, Ιταλική, Κινεζική, Κορεατική, Νορβηγική, Ολλανδική, Περσική, Πορτογαλική, Πολωνική, Ρωσική, Σερβική, Σουηδική, Τουρκική, Τσεχική και Φινλανδική. Επιπλέον, λειτουργούν και ειδικά προγράμματα.

Κέντρο Διασύνδεσης Μεταπτυχιακών Σπουδών

Το Κέντρο Διασύνδεσης αποτελεί συνεργασία των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος με την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής. Αποσκοπεί στην έγκαιρη και βέλτιστη διασύνδεση με σημαντικές δομές και εφαρμογές εκπαίδευσης και έρευνας. Το Κέντρο φιλοδοξεί επίσης να λειτουργήσει ως πύλη προσωποποιημένης ενημέρωσης σχετικά με επιστημονικές εκδηλώσεις και κοινωνικές δράσεις, οι οποίες διοργανώνονται τακτικά, με πρωτοβουλία του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Τμήματος, και στις οποίες όλες και όλοι είστε πάντοτε θερμά προσκεκλημένοι!

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ! Κοινότητα του Τμήματος στο VIBER για θέματα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Κοινότητες στο Viber για θέματα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και έρευνας με έμφαση στο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του Τμήματος Θεολογίας, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής. Η εγγραφή σας στην κοινότητα γίνεται με αποστολή αιτήματος μέσω VIBER στον τηλεφωνικό αριθμό 694 630 3954 (ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ και ΙΔΙΟΤΗΤΑ).